Колаж БНТЛицето на наш синдикат насочи вниманието на българите към наболял

...
Колаж БНТЛицето на наш синдикат насочи вниманието на българите към наболял
Коментари Харесай

Ваня Григорова, КТ Подкрепа: Поставяме отново въпроса за повишаване на минималната заплата

Колаж Българска национална телевизия

Лицето на наш профсъюз насочи вниманието на българите към наболял проблем.

„ За нас преди всичко е повишението на минималната работна заплата. На среща със служебния кабинет получихме увещание, че ще има следващо нарастване, само че това не се случи. Ние още веднъж ще сложим въпроса на дневен ред, както и да не се трансформира данъчната политика “. Това съобщи икономическият консултант на КТ " Подкрепа " Ваня Григорова в предаването „ Още от деня “ по Българска национална телевизия.

„ Не сме съгласни с настояванията на синдикатите, само че това им е работата. Новият бюджет ще бъде огромно предизвикателство пред кабинета. Има риск да се нарушат Маахстрихските критерии. За смяна на данъчната система би трябвало да има консенсус в обществото. България не би трябвало да смяна данъчната система. В това отношение ние сме образец за висока събираемост на приходите “, уточни Добрин Иванов от Асоциацията на индустриалния капитал.

„ Данъците в България са най-ниски във връзка с богатите жители и компании. Това води до най-високата сива стопанска система в Европейски Съюз. Нужни са ограничения против сивата претовареност. Беше криминализирано укриването на осигуровки, само че до момента нямаме нито един наказан шеф. Освен минималната работна заплата другият метод, по който синдикатите могат да спомогнат, е посредством групово договаряне “, посочи Григорова.

КНСБ упорства за 1000 лева минимална заплата

„ България е страната с най-голям растеж на приходите в Европейски Съюз за предходната година. Средния растеж на минималната работна заплата в Европейски Съюз е 7% в България – 17%. Предстои и нов растеж, който ще бъде фрапантен. В тези времена на рецесия българските работодатели са обществено виновни и се пробват да компенсират изгубената покупателна дарба на своите чиновници “, разясни Добрин Иванов.

Иванов разясни, че енергийните помощи са обезщетения, които бизнесът е надплатил на енергийните предприятия и те се връщат назад.

Григорова подсети, че не престават да упорстват за промяната на данъчната система. По отношение на компаниите предлагаме две ставки от 10 и 20% за компаниите, които образуват високи облаги “, сподели още тя.
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР